flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До суду надійшов матеріал про притягнення депутата Долинської міської ради до адміністративної відповідальності за вчинення корупційного правопорушення

17 серпня 2017, 10:09

16 серпня 2017 року суддею Керніцьким І.І. Долинського районного суду було розглянуто справу про притягнення до адміністративної відповідальності  за вчинення  корупційного правопорушення депутата Долинської міської ради «Г» за ч.1  ст. 172-6 КУпАП.

Згідно матеріалами справи про адміністративне правопорушення, що надійшли від Національної поліції України Департаменту захисту економіки управління захисту економіки в Івано-Франківської області, Г., будучи суб»єктом відповідальності за правопорушення пов»язані з корупцією, у відповідності до пункту «б» п.1 ч.1 ст. 3 Закону України «Про запобігання корупції», несвоєчасно, без поважних причин, а саме не в строк до 01 травня 2017 року, подав декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2016 рік 25 липня 2017 року, чим вчинив адміністративне правопорушення пов»язане з корупцією, передбачене ч.1ст.172-6 КУпАП.

Правопорушник Г.  в судовому засіданні свою вину у вчиненні адміністративного корупційного правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 172-6 КУпАП визнав та погодився з обставинами вчинення правопорушення, викладеними у протоколі про вчинення адміністративного корупційного правопорушення.

Прокурор в судовому засіданні вказала, що в діях Г. є ознаки корупційного діяння, відповідальність за яке передбачена ч.1 ст. 172-6 КУпАП, а тому його слід визнати винним у вчинення даного правопорушення та накласти стягнення у виді штрафу.

Дослідивши здобуті й перевірені в судовому засіданні докази, суд прийшов до висновку, що Г., несвоєчасно, як особа, уповноважена на виконання функцій місцевого самоврядування, подав декларацію про майно, доходи, витрати та зобов"язання фінансового характеру, що передбачено ст. 45 Закону України "Про засади запобігання і протидії корупції», вчинив правопорушення, передбачене ст. 172-6 ч.1 КУпАП, та наклав на нього стягнення у виді штрафу в розмірі 50 (п’ятдесяти) мінімумів доходів громадян, що становить 850,00 (вісімсот п’ятдесят) гривень.

         На даний час по даній судовій справі апеляційну скаргу не подано.

Прес-служба суду