flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Повертаючись з річки знайшов пакет із наркотичними засобами. Вирішив залишити «для себе» - так пояснив наркоман походження виявлених у нього психотропних речовини.

03 серпня 2022, 16:50

Сьогодні, 03 серпня 2022 року Долинський районний суд Івано-Франківської області засудив тридцятирічного жителя селища Вигоди Калуського району, який 30 червня 2022 року, будучи споживачем наркотиків та психотропних речовин, приблизно о 18-19 годині у селищі Вигода, неподалік музею, з метою вживання придбав особливо небезпечну психотропну речовину РVР у невстановленій кількості і частину таблетки, а далі придбане поклав у кишеню шортів, в які був одягнений, та носив без мети збуту. За кілька годин під час перевірки документів, пов’язаної з дотриманням режиму комендантської години в умовах воєнного стану, на пропозицію працівників поліції видати речі, обіг яких заборонено, видав наркотичні засоби.

У судовому засіданні обвинувачений вину у вчиненому визнав повністю, послідовно та в повній мірі підтвердив обставини вчиненого ним проступку, та пояснив, що 30 червня 2022 року у вечірній час, біля 18-19 години повертаючись із річки Свіча в селищі Вигода, збоку музею він знайшов у пластиковому пакеті наркотичні засоби, а саме альфа - РVР та частинку таблетки собітекс, які вирішив залишити собі. Того ж дня, коли він ішов додому, о 23 годині, неподалік сільської ради у с. Шевченкове його зупинив поліцейський, на пропозицію якого він витягнув все, що в нього зберігалось у кишенях, в тому числі наркотичний засіб, який він зберігав без мети збуту, оскільки сам є споживачем наркотичних засобів, які вживає нерегулярно.  Після чого поліцейський викликав інших працівників поліції, які все вилучене в нього описали та опечатали.

Призначаючи покарання, суд враховав позицію прокурора, який просив призначити покарання у виді арешту строком 1 місяць, обвинуваченого, який просив його суворо не карати, оскільки він вперше притягується до кримінальної відповідальності, шкода ним нікому не завдана, зважив на відсутність обставин, які обтяжують чи пом'якшують покарання, дані про особу, його ставлення до вчиненого, обставини вчинення кримінального проступку, вважав за необхідне призначити покарання в межах санкції ч. 1 ст. 309 КК України у виді 1 місяця арешту.

 

Чи допоможе арешт вилікуватися від наркоманії? Все залежить від бажання жити по — іншому. Час на роздуми суд дав.

         Пресслужба суду