flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Головний спеціаліст з ІТ Марія Діденко підвищила рівень кваліфікації.

23 грудня 2021, 17:10

 

      З 20 по 23 грудня 2021 року у Вінницькому навчальному центрі Національної школи суддів України проходила  он-лайн підготовка та підвищення рівня кваліфікації головних і провідних спеціалістів з інформаційно-технічного забезпечення Верховного Суду, Вищого антикорупційного суду, апеляційних та місцевих (окружних) судів. 

      Участь у цьому навчанні взяла головний спеціаліст  з ІТ  Долинського районного суду Івано-Франківської області  Марія Діденко.

      Програма онлайн підготовки  тривалістю 24 академічних години (0,8 кредита ЄКТС) передбачала вивчення таких тем:

-Чати й чат-боти в роботі суду. Оптимізація навантаження контакт-центрів судів.

- Концепція побудови Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи. Робота в ЄСІТС.

- Початок функціонування Єдиної судової інформаційно-комунікаційної системи.

- Діяльність суду в надзвичайних ситуаціях.

- Адміністрування / модерація сторінок суду у соціальних мережах. Підвищення обізнаності про діяльність, програми та заходи, які здійснює суд.

- Аспекти реалізації ІТ-політики в судах.

- Упровадження інновацій. Диджиталізація. Реінжиніринг управлінських процесів.

- Засади використання автоматизованої системи документообігу суду. Робота з програмою КП “Д-3”.

- Український правопис: зміни та доповнення. Українське ділове мовлення.

-  Актуальні питання впровадження Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної   системи. Організація та забезпечення відеоконференцзв’язку. Робота з програмою “EasyCon”.

- Побудова комунікативної мережі в суді. Комунікаційна стратегія суду та план комунікативних заходів суду.

- Електронні послуги в роботі суду. Упровадження елементів електронного доступу для поліпшення комунікації суду з громадянами, створення умов для надання послуг громадян в режимі реального часу.

 

      «Практично кожного дня особливу увагу лектори приділяли темі функціонування Єдиної судової інформаційно-комунікаційної системи. Хоча робота над вдосконаленням ЄСІТС ще триває, запровадження цієї системи вже значно покращило як роботу працівників суду так і доступ громадян до правосуддя. Водночас повний старт системи не за горами, а комп’ютерні фахівці, як ніхто інший, повинні бути флагманами у налагоджені її роботі.», - ділиться враженнями  Марія Діденко після проходження навчання.

 

      Крім «фахових» тем, головними спеціалістами прочитано лекцію на тему: «Український правопис: зміни та доповнення. Українське ділове мовлення»,оскільки останні є державними службовцями і володіння державною мовою для них не лише обов’язок, а й запорука професійного успіху.

      «Враховуючи сучасну культуру спілкування, надзвичайно актуальною була тема змін до сучасного українського правопису та ділового мовлення.  Приємно було почути, що сьогодні ІТ-сленг  вже не сприймається як щось чужорідне, а  увійшов до лексичної системи української мови», - зазначила Марія Діденко.

 

      Пресслужба суд поділяє бажання працівників суду підвищувати рівень професійної кваліфікації та переконана, що в умовах розвитку технологій і впровадження їх у роботу суду високий фаховий рівень головних спеціалістів з інформаційних технологій є безцінним.