flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Свято як символ багатовікової історії українського державотворення

28 липня 2023, 13:34

Сьогоднішнє свято є символом багатовікової історії українського державотворення.

Ця памʼятна дата покликана нагадувати, що українське державотворення має понад тисячолітню традицію.

З нагоди Дня Української Державності суддя Долинського районного суду Івано-Франківської області Світлана Монташевич взяла участь у заході «Україна на шляху державотворення: історія, сучасність та погляд у майбутнє», який відбувся у Центрі спадщини Вигодської вузькоколійки.

У своїй доповіді «Сутність та основні ознаки держави» спікерка зазначила, що «держава – унікальний витвір людської цивілізації і протягом усього свого життя людина залежна від держави, адже вбачає в ній оплот захисту своїх прав та свобод. Україна володіє усіма ознаками держави, відповідає всім її сучасним, демократичним критеріям і ніхто не вправі посягати на її цілісність, обмежувати чи не визнавати її як такої – це є аксіомою. Але, нажаль, нам приходиться доводити її, проливаючи кров, віддаючи найбільшу цінність держави, закріплену в Конституції України, - життя людини».

Колектив суду бажає, щоб День Української Державності об’єднав українців по всьому світі, щоб ідентичність українців сприяла процвітанню Батьківщини і щоб ми щасливо жили у своїй країні, розвивалися на своїй землі.

З Днем Української Державності!