flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

01 грудня 2023 у місті Львові відбулася конференція «Модельні суди України 2022-2023: напрацювання воєнного часу», який організовано та проведено EU Project Pravo-Justice

05 грудня 2023, 16:47
Участь у ініціативі Модельні суди Долинський районний суд Івано-Франківської області приймає від початку її запровадження.
Цього разу суд брав участь у категорії «Доступ до правосуддя в умовах війни», за що отримав відзнаку. Зокрема міжнародним і національним експертам було представлено презентацію із напрацюваннями суду по забезпеченню безперебійного енергопостачання до приміщення суду, налагодження роботи серверного та комп’ютерного обладнання при відсутності електроенергії, злагодженості дій працівників суду та інше.
Також експерти з питань судової реформи Проекту ЄС «Pravo-Justice» оцінили роботу суду з впровадженні сервісів для відвідувачів суду - забезпечення доступу до правосуддя вразливих категорій громадян, зокрема, дітей.
Як вже повідомлялося раніше, Проектом ЄС «Право-Justice» передано суду меблі та інше приладдя для облаштування кімнати для дітей. Втім, через недофінансування судової системи, колектив суду власними силами здійснив ремонт приміщення та зробив все щоб відкрити кімнату для найменших відвідувачів.
«Основна мета облаштування спеціальної дитячої кімнати полягала в тому, щоб при проведенні суддею опитування дитини, яка потерпіла від злочину чи стала свідком вберегти її від складних випробувань в ході судових процедур, запобігти травматизації психіки дитини за допомогою спеціальних дружніх до дитини методики і психологічно комфортної атмосфери тим самим не допустити повторної віктимізації. Дуже добре, що наші міжнародні партнери у такий складний час допомагають нам з цією проблематикою» - каже керівник апарату суду Микола Пасічник про впровадження цього сервісу в суді.
Не обійшов Проект ЄС «Право-Justice» і цього разу можливість підтримати та заохотити подальше впровадження ініціативи – передав суду зарядну станцію «Bluetti», яка стане додатковою цеглинкою енергобезпеки та забезпечить можливість відправлення правосуддя під час відсутності світла. Щиро вдячні всій команді Проекту та її головній міжнародній експретці Anna Adamska - Gallant за турботу, підтримку та співпереживання українському суспільству.
Пресслужба суду