flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Електронний обмін документами - крок до ефективного правосуддя та збереження ресурсів

07 грудня 2023, 15:11
Сьогодні, 07 грудня 2023 року, працівники апарату Долинського районного суду розпочали з навчання реалізацію проекту щодо обміну процесуальними документами між територіальними (відокремленими) підрозділами територіальних органів Національної поліції України та місцевими загальними судами.
Організовано навчання Державним підприємством «Інформаційні судові системи» спільно з Державним підприємством «Центр судових сервісів».
Долинський районний суд Івано-Франківської області бере участь у пілотному проєкті щодо обміну процесуальними документами відповідно до спільного наказу ДСА України та Національної поліції України від 28 листопада 2023 р. № 548/1105. Також цим наказом «пілотними» судами визначено Немирівський районний суд Вінницької області, Берегівський районний та Мукачівський міськрайонний суди Закарпатської області.
Під час проведення заходу працівниками суду спільно з працівниками державних підприємств судової системи здійснено пошук рішень для практичного подолання ряду проблемних питань, що виникають у процесі надходження клопотань у позаробочий час та сповіщення суд про його надходження; реєстрації клопотань, їх обліку та зберігання; долучення та зберігання паперових матеріалів, які подаються сторонами у судовому процесі (у випадку прийняття суддею рішення щодо розгляду судової справи в електронній формі); оформлення судових рішень, копії яких відповідно до КПК України слід вручити, зокрема, володільцю речей і документів або затриманій особі та інше.
Водночас пошук технічних рішень для вирішення згаданої вище проблематики взяли на себе представники ДП «Інформаційні судові системи».
Бажаємо плідної роботи та сподіваємося, що в процесі реалізації проекту учасники напрацюються ефективний алгоритм обміну процесуальними документами, який зможе зменшити ресурси на формування і ведення справ у паперовій формі.
Пресслужба