flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвалу Долинського районного суду про повернення обвинувального акту відносно Руслана Коцаби залишено без змін.

19 червня 2018, 18:05

        Ухвалу Долинського районного суду Івано-Франківської області  від 20.02.2018 року про повернення  обвинувального акта відносно Руслани Коцаби прокурору залишено без змін. Таке рішення прийнято Апеляційним судом  Львівської області  29.05.2018 року, якому Верховний суд передав на розгляд апеляційну скаргу прокурора.

         Суд апеляційної інстанції погодився із викладеними в ухвалі Долинського районного суду від 20.02.2018 року підставами, які слугували поверненню обвинувального акту, зокрема, з невідповідністю обвинувального акту встановленим вимогам п. 5 ч. 2 ст. 291 КПК України, оскільки у ньому  не міститься формулювання обвинувачення відповідно до положень процесуального закону, а лише виклад фактичних обставин кримінальних правопорушень, які прокурор вважає встановленими, та правова кваліфікація кримінальних правопорушень. 

Також колегія суддів дійшла до висновку,  що  даний обвинувальний акт не містить посилань про те, що Руслан Коцаба  обвинувачується у вчиненні інкримінованих йому кримінальних правопорушень, так як в ньому наявні лише відомості щодо підозри Руслану Коцабі у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 ст.111, ч.1 ст.114-1 КК України.  На переконання колегії суддів обвинувачення пред’явлене Руслану Коцабі  не містить чіткого формулювання висунутого йому обвинувачення, а викладені лише обставини, які слідчий вважає за доцільне викласти за результатами досудового розслідування. Відтак, вище наведене свідчить про невідповідність обвинувального акту вимогам ст. 291 КПК України, а тому такий підлягає поверненню прокурору.

До слова, прокурор вправі повторно направити до суду обвинувальний акт після усунення вказаних в ухвалі порушень.

Детальніше із судовими рішеннями можна ознайомитись за посиланням:

http://reyestr.court.gov.ua/Review/72297128

http://reyestr.court.gov.ua/Review/74391877

 

Прес-служба суду