flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справу хулігана, який завдав умисні тяжкі тілесні ушкодження біля нічного клубу «Нью-Йорк», призначено до розгляду.

06 липня 2018, 16:00

   На розгляд до Долинського районного суду  від Калуської місцевої прокуратури надійшов обвинувальний акт про вчинення злочинів,  передбачених ч.4 ст. 296, ч.1ст.121 КК України.

   Підчас досудового розслідування встановлено, що 28-річний житель міста Долини 07 травня 2018 року близько 05.00 год., перебував  біля нічного клубу «Нью-Йорк», що в місті Долині, по вулиці Обліски, 117 Г, де в той самий час також знаходився і 22-річний потерпілий, з яким у обвинуваченого виник словесний конфлікт. Під час конфлікту обвинувачений,  усвідомлюючи  факт перебування у громадському місці, у присутності сторонніх осіб, з хуліганських спонукань, виражався нецензурною лексикою, без будь-якої причини та з використанням малозначного приводу підійшов до потерпілого та проявляючи особливу зухвалість наніс останньому удар в обличчя, внаслідок чого між ними виникло фізичне протистояння, що призвело до падіння потерпілого на землю.

   Після цього обвинувачений, з метою приниження  гідності потерпілого, із особливою зухвалістю, діставши із кишені ніж, усвідомлюючи, що факт його використання створює реальну загрозу для життя та здоров’я потерпілого, наніс потерпілому декілька ударів в різні ділянки тіла, спричинивши тілесні ушкодження у вигляді множинних ножових поранень голови, тулуба, нижніх кінцівок, проникаючого поранення грудної клітки,  з яким останній був доставлений в Долинську ЦРЛ.

   Вказані дії органи досудового розслідування кваліфікували за ст.ст. ч.4 ст. 296, ч.1ст.121 КК (хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю, із застосуванням предмета, спеціально пристосованого для нанесення тілесних ушкоджень; умисне тяжке тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння).

   Також примітним у цій справі є те, що злочини вчиненні обвинуваченим у стані, викликаному вживанням наркотичних засобів, що у даному випадку є обставино, яка обтяжує покарання.

   Кримінальне провадження розглядає суддя  Тураш В.А.

   У підготовчому судовому засіданні обвинуваченому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 днів, а судовий розгляд призначено на 13.08.2018 року в 11.00 год. в приміщенні Долинського районного суду Івано-Франківської області.

 

         Прес-служба суду повідомлятиме громадськість про розгляд даної справи