flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розпочато розгляд кримінального провадження щодо смертельної ДТП за участі рейсового автобуса та лісовоза.

07 червня 2017, 11:01

   На розгляд Долинського районного суду Івано-Франківської області з прокуратури Івано-Франківської області поступили обвинувальні акти про обвинувачення водіїв рейсового автобуса та камаза у спричиненні дорожньо-транспортної пригоди, у якій 13 жовтня 2016 року загинули 19-річний хлопець та 55-річна жінка.

   Органом досудового розслідування встановлено, що  13.10.2016 року водій автомобіля марки «КАМАЗ», рухаючись  автодорогою Н-10 «Стрий-Чернівці-Мамалига» в напрямку до м. Чернівці, під’їжджаючи до перехрестя вулиць Д.Галицького та Чкалова, що в м. Долині, виконуючи маневр повороту ліворуч на другорядну дорогу та не маючи переваги у русі, не надав дорогу автобусу, виїхав на його смугу, де допустив з ним зіткнення.

   Примітним є те, що у скоєнні ДТП також обвинувачується і водій автобуса марки «БАЗ-А079.23», що рухався за маршрутом «Івано-Франківськ - Трускавець», який  проявив неуважність, своєчасно не вжив заходів для негайного зменшення швидкості аж до зупинки транспортного засобу, чим поставив себе в такі умови, при яких не мав технічної можливості зупинити транспортний засіб до лінії руху автомобіля «КАМАЗ43101» та допустив із ним зіткнення.

   Обидва водії обвинувачуються за ч. 3 ст. 286 КК України, санкція якої передбачає покарання у виді позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

   Ухвалю суду від 25.05.2017 року  кримінальні провадження щодо горе-водіїв об’єднано в одне провадження та продовжено запобіжний захід у виді домашнього арешту на строк два місяці.

   Під час судового засідання було з’ясовано думку обох обвинувачених щодо інкримінованих їм злочинних діянь та встановлено, що водій автомобіля марки «КАМАЗ» вину в скоєному кримінальному правопорушенні визнає, натомість водій автобуса не визнає себе винним у загибелі людей. Також допитано двох потерпілих цієї ДПТ. Визначено порядок дослідження доказів під час розгляду справи, відповідно до якого спершу допитуватимуть потерпілих, свідків та згодом обвинувачених.

    У зв’язку із неявкою в судове засідання решти потерпілих, оголошено перерву до 16.06.2017 року.

 

       Прес-служба суду й надалі інформуватиме про розгляд даної справи.