flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд виніс рішення у резонансній справі за позовом землевпорядника Оболонської сільської ради

20 червня 2017, 16:28

  Суддя Долинського районного суду Івано-Франківської області Лицур І.М. розглянув адміністративну справу за позовом землевпорядника Оболонської сільської ради до цієї ж сільської ради про визнання незаконним дисциплінарного стягнення – догани, та відшкодування моральної шкоди.

  Дана справа набула резонансного характеру, так як позивач є спеціалістом по землевпорядкуванню сільської ради і згідно наказу  про притягнення до дисциплінарної відповідальності йому оголошено догану за порушення ЗУ «Про статус депутата місцевих рад», а саме: ненадання відповіді на депутатський запит. Обставини притягнення до дисциплінарної відповідальності стосуються жителів села і неабияк зацікавили їх.

  Даючи оцінку оспорюваному наказу, суд встановив, що при застосуванні до землевпорядника дисциплінарного стягнення у вигляді догани, уповноваженою особою Оболонської сільської ради не зазначено, за які саме порушення трудової дисципліни його притягнуто до дисциплінарної  відповідальності, в чому вони полягають, коли та при яких обставинах вчинені. Більше того, в наказі не зазначено, які саме порушення своїх трудових обов»язків допущено позивачем, в чому полягає порушення ним вимог Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», коли і при яких обставинах вони допущені.

За таких обставин, наказ в.о. сільського голови Оболонської сільської ради «Про притягнення до дисциплінарної відповідальності особи Б.» визнано незаконним і таким, що підлягає скасуванню.

  В задоволенні інших заявлених позовних вимог, а саме: про стягнення з відповідача 10000,00 гривень моральної шкоди та зобов»язання виплатити йому зняту премію -    позивачу було відмовлено, так як суд визнав їх безпідставними.

  Рішення суду не набрало законної сили та може бути оскаржене до Апеляційного суду Івано-Франківської області протягом десяти днів з дня проголошення.  

 

 Прес-служба суду