flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Долинський районний суд обрав міру запобіжного заходу громадянинові, який ухилився від відбування покарання у виді обмеження волі

05 липня 2017, 12:00

Долинським районним судом, за клопотанням заступника начальника слідчого відділення Долинського ВП Калуського ВП ГУ НП в Івано-Франківській області, визначено міру запобіжного заходу мешканцеві Львівської області, 1987 року народження, якого підозрюють у чинені кримінального правопорушення, передбаченого  ч. 1 ст. 390 Кримінального кодексу України (ухилення від відбування покарання у виді обмеження волі та у виді позбавлення волі).

   Досліджуючи надані матеріали справи, судом встановлено, що затриманий засуджений Стрийським міськрайонним судом Львівської області за повторне таємне викрадення чужого майна до 1 року обмеження волі. Засуджений прибув для відбуття покарання у Державну установу «Долинський виправний центр (№118)», що в с. Тростянець, Долинського району, Івано-Франківської області, де йому було роз’яснено порядок та умови відбування покарання у вигляді обмеження волі, а також попереджено, що у разі ухилення від відбуття покарання його буде притягнено до кримінальної відповідальності за ст. 390 КК України.

     Однак, засуджений, під час відбуття покарання належних висновків для себе не зробив, на шлях виправлення не став та у нього виник умисел самовільно залишити територію виправної установи.

   Так, реалізуючи свій злочинний умисел, спрямований на самовільне залишення місця обмеження волі, відбуваючи покарання у Державній установі «Долинський виправний центр (№118)», а саме на дільниці МПП «Таля», що в смт. Брошнів-Осада Рожнятівського району, засуджений без відповідного дозволу працівників установи, діючи умисно, з метою ухилення від відбуття покарання у вигляді обмеження волі, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, самовільно залишив межі дільниці, тобто межі виправного центру.

   Врахувавши всі обставини та матеріали справи та те, що вказане кримінальне правопорушення має значну суспільну небезпеку, слідчий суддя Долинського районного суду Тураш В.А. ухвалив рішення, яким обрав підозрюваному міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, а також визначив заставу у розмірі 32000,00 (тридцять дві тисячі) гривень, що становить 20 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Тримання під вартою підозрюваного здійснюватимуть у СІЗО міста Івано-Франківська.

 

  Прес-служба суду