flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Долинського районного суду Івано-Франківської області взяли участь у всеукраїнському опитуванні суддів

17 липня 2017, 14:19

   14 липня 2017 року  судді Долинського  районного  суду Івано-Франківської області   взяли участь в анонімному  всеукраїнському опитуванні  суддів щодо суддівської незалежності, випадків тиску на суддів та незаконного втручання в процес відправлення правосуддя, а також щодо корупції в судові системі.

  Опитування проводилось у формі особистого інтерв’ю  шляхом заповнення опитувальника, розробленого міжнародними та українськими експертами Програми USAID реформування сектору юстиції «Нове правосуддя» на основі опитувальника суддів, який застосовує Європейська мережа рад юстиції.

    Мета та завдання опитування – дослідити сприйняття суддями незалежності та підзвітності судової  влади, теперішнього стану здійснення судової реформи, можливих наявних проявів корупції в судовій системі, рівень обізнаності  суддів  щодо наявних механізмів попередження та подолання корупції, а також готовності скористатися цими механізмами у разі потреби.

 

   Як повідомила представник компанії «GfK Україна», яка проводить опитування,  інтерв’юер Ніна Журавель, всеукраїнське опитування суддів має зібрати дані для визначення показників  незалежності та підзвітності судової влади, що розроблені та застосовуються Європейською мережею рад юстиції – авторитетною міжнародною організацією, що об’єднує вищі органи суддівського самоврядування всіх країн – членів Європейського союзу та країн – кандидатів на членство в ЄС. Визначення показників  незалежності та підзвітності судової влади, які застосовує ЄМРЮ, є необхідною передумовою формування співпраці між Вищою радою правосуддя  та ЄМРЮ.

  Після проведення опитування керівник апарату суду Микола Пасічник подякував компанії «GfK Україна» за те, що серед суддів 140 судів України саме судді Долинського районного суду Івано-Франківської області були обрані для опитування із вкрай важливих питань, які постають у судовій владі та  висловив надію на подальшу співпрацю.

 

   Прес-служба суду